5 legnépszerűbb kontaktlencse márka

kontaktlencse márkák

A kontaktlencse sokkal nagyobb szabadságot biztosít, mint a szemüveg, ezért egyre többen használják. Melyik kontaktlencse márkák a legnépszerűbbek, melyiket érdemes választani? Ebben nyújtunk segítséget ezzel az összefoglalóval, ahol bemutatjuk az 5 legnépszerűbb kontaktlencse márkát, és hogy melyiket kinek érdemes választania.

Melyik az 5 legnépszerűbb kontaktlencse márka?

ACUVUE kontaktlencsék

Az ACUVUE® lencséket a Johnson&Johnson cég gyártja, amely nem csak az optikai de a kozmetikai piacon is piacvezetőnek számít. A cég több mint 130 éve kezdett gyógyszerek és egészségügyi termékek előállításával foglalkozni, ez a sok tapasztalat garancia a minőségre. A kontaktlencséket a legmodernebb technológiával készítik, magas hidratálással és oxigén áteresztéssel rendelkeznek, és megfelelnek a legmagasabb minőségi elvárásoknak. Az ACUVUE® lencsék nem csak a tökéletes látást biztosítják, de a Hydraclear technológiának köszönhetően az egész napos kényelmet is.

Távollátóknak és közellátóknak is találhatunk lencséket az ACUVUE® kínálatában, különféle erősséggel és típussal, színes kontaktlencséik is vannak. Akár alklamilag visel valaki kontaktlencsét, akár minden nap, az ACUVUE® kontaktlencsék jó választásnak bizonyulnak, nem véletlenül ez az egyik legkelendőbb márka a kontaklencsék piacán.

Biofinity kontaktlencsék

A Biofinity lencséket a Cooper Vision cég szabadalmaztatta és gyártja. Rendkívüli tulajdonságokkal rendelkező, korszerű kontaktlencse, az Aquaform technológiának köszönhetően egyedülálló komfortérzetet biztosít egész napra. Biofinity lencsékre jellemző, hogy nagy viselési kényelmet biztosítanak, javítják a látást, és optimálisak minden ügyfél szemének alakjára.  A lencsék anyaga lágy, de ennek ellenére könnyen kezelhető. A Biofinity lencsék úgynevezett kiterjesztett viselésű lencsék, ami azt jelenti, hogy a lencse oxigén áteresztő képessége olyan magas, hogy pár nap erejéig akár folyamatosan is hordható, éjjel-nappal, anélkül, hogy szemszárazság, vagy más, szúró, kényelmetlen érzés alakulna ki.

#bioview kontaktlencsék

A #BioView termékcsalád lencséinek alapja az innovatív harmadik generációs Olifilcon A anyag. Magas víztartalmú és kedvező légáteresztő-képességgel rendelkezik, így a lencse hosszú órákon keresztül kényelmesen viselhető. A #BioView lencsék továbbá Wetting Agent (hidratáló anyag) és Surface Grafting (felületi csiszolás) technológiákkal vannak ellátva, így a lencsék ultra-vékony szélekkel rendelkeznek, és rugalmasak. Ezáltal azonnal alkalmazkodnak a szemhez, és ugyanott maradnak – nem gyűrődnek fel vagy esnek ki.  Nagyon kényelmes a használatuk, és egyszerű a behelyezésük, így a kezdő kontaktlencse viselők egyik kedvence.

A #BioView lencsék azok számára javasolt, akiknek fontos a kiemelkedő kényelem és a tökéletes látás, rövid- és távollátók számára is alkalmas.

A #BioView lencsék előnyei:

 • hosszantartó hidratáció – a magas szintű hidratációnak köszönhetően,
 • kedvező légáteresztő-képesség,
 • rugalmas és lágy,
 • modern UVA / UVB szűrőkkel ellátott,
 • világos kék színezés az egyszerű behelyezés érdekében,
 • széles dioptria skála,
 • különböző kiszerelésekben elérhetők.

Air Optix

Az Air Optix lencsék gyártója az Alcon, mely piacvezető a kontaktlencsék és kiegészítők gyártásában. Az Air Optix lencsék jellegzetssége, hogy új generációjú szilikon-hidrogél anyagból készülnek, így hétszer több oxigént képesek átereszteni a hagyományos és hasonló viselési paraméterrel rendelkező hidro-gél lencsékhez képest. Az Air Optix lencsék olyan igényes felhasználók számára ideálisak, akik számára fontos a kényelem, és a tökéletes látási minőség, akár több mint 11 órán keresztül. Kifejezetten ajánlott olyanoknak, akik

 • Sok időt töltenek számítógép előtt,
 • Légkondiciónált és száraz helyiségekben dolgoznak,
 • Tévé vagy számítógépes játékok rajongói, sokat nézik a képernyőt,
 • Napközben aludni szeretnének, és elfelejtik kivenni a kontatklencsét.

Soflens

A Soflens a híres Bausch&Lomb cég egyik legkedveltebb márkája. A SofLens termékcsaládba többféle lágy kontatklencse tartozik különböző használati idővel, így a kínálatban mindenki megtalálhatja a számára legalkalmasabbat. Nagyon kényelmesek, szférikus optikával rendelkeznek, ami kristálytiszta látást biztosít még rossz világítási körülmények között is. A hidratálásnak köszönhetően akár napi 12 órát is kényelmesen viselhetjük, és könnyű őket kezelni.  SofLens márkájú lencsék az egyik legvékonyabb lencsék a világon, így nagyon magas az oxigén áteresztő képességük. Közel- és távollátók is használhatják.